Lins- och quinoachili
Lins- och quinoachili
  • 6-8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Lins- och quinoachili

Denna vegetariska Lins- och Quinoa-Chilin var min räddning när jag hade en mycket upptagen vecka framför mig och hade haft väldigt intensiv helg, fylld med aktiviteter. Eftersom jag inte hade handlat när jag hade varit borta hela helgen, använde jag mig av det som fanns i skafferiet (linser, quinoa, tomater, lök, vitlök, kryddor) och några paprikor, som bara råkade vänta på att tillagas, i kylskåpet. Allt gick ner i min slowcooker och det var det.

Den är full av gott vegetariskt protein från linser och pintobönor, och det är en skål med fylld med mycket näringsämnen. Jag toppar alltid min chili med vanlig grekisk yoghurt och lite ost för att göra det ännu mer utsökt.

Kan användas till tacos också, med tortilla, sallad och riven ost.

Recept av: Aggies kitchen, www.aggieskitchen.com

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 selleristjälk, hackad
  • 2 paprika, hackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl torkade linser
  • 1 burk Pinto bönor
  • 2 msk chilipulver
  • 2 tsk spiskummin, mald
  • 1 matsked oregano
  • 1 dl okokt quinoa
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienser i din Crock-Pot. Koka på Låg i 8 tim.
  • 2. Servera chili med dina favorit-toppings: strimlad ost, vanlig grekisk yoghurt eller gräddfil, avokado, purjolök, koriander