Nu är jag inne i en laga-mat-i-min-crock-pot-period igen. Det är så himla smidigt då maten klarar sig själv och dessutom är både ugnen och spisen lediga till annat. Det tar lite tid att lära sig hur länge det tar att tillaga saker i en Crock-Pot, ibland lyckas man och ibland inte. Den här lövbiffsgrytan lyckades jag med.

Mat-ro har gjort receptet

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg lövbiff
  • 1 gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 4 tsk curry
  • 1-2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär lövbiffen i strimlor. Hacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar, lägg över i crock-pot-grytan.
  • Krydda med salt, svartpeppar och curry.
  • Blanda ner senap, tomatpuré, vatten och lite grädde i grytan.
  • Låt koka i 3 timmar på låg temperatur.
  • Tillsätt mer grädde, koka upp.
  • Servera med kokt ris och sallad.

Diskussion om Lövbiffsgryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Köttfärsås

3.9 / 5. 98

Lammbringa med linser

schedule10 timmar på låg

4 / 5. 17

Långkokt bog med rökig smak

schedule7-9 tim på låg

4.1 / 5. 30

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot