Lövbiffsgryta
Lövbiffsgryta
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Lövbiffsgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Nu är jag inne i en laga-mat-i-min-crock-pot-period igen. Det är så himla smidigt då maten klarar sig själv och dessutom är både ugnen och spisen lediga till annat. Det tar lite tid att lära sig hur länge det tar att tillaga saker i en Crock-Pot, ibland lyckas man och ibland inte. Den här lövbiffsgrytan lyckades jag med.

Mat-ro har gjort receptet

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg lövbiff
  • 1 gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 4 tsk curry
  • 1-2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär lövbiffen i strimlor. Hacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar, lägg över i crock-pot-grytan.
  • 2. Krydda med salt, svartpeppar och curry.
  • 3. Blanda ner senap, tomatpuré, vatten och lite grädde i grytan.
  • 4. Låt koka i 3 timmar på låg temperatur.
  • 5. Tillsätt mer grädde, koka upp.
  • 6. Servera med kokt ris och sallad.
Information

Jag tycker egentligen inte om senap, har det aldrig till korv eller julskinka, men i grytor ger det sån himla god smak oftast tillsammans med just tomatpuré. Här kryddar jag dessutom ganska rejält med curry och det blir en supergod smak på såsen.