Marockanska lammlägg
Marockanska lammlägg
  • 6-8
  • 20m
  • 8h

Marockanska lammlägg

En av höstens favoriter är lammkött – här tillagat på ett på ett nytt sätt. Underbart intensiv och fyllig  smaksatt av mustiga marockanska kryddor. Serveras gärna ihop med couscous, turkisk tzatziki och perfekt även i pitabröd. Andra goda tillbehör är hackad koriander, avokado och smulad fetaost.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk rapsolja
  • 4 stora lammlägg (ca 2 kg)
  • 3 hackade lökar
  • 1 msk koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk kardemumma
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 2-3 dl fylligt rött vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 4 dl urkärnade plommon
  • 1-2 pkt saffran
  • 1 kanelstång
  • Färsk persilja till servering
  • Kokt couscous till servering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Krydda lammläggen ordentligt runt om med salt och peppar.
  • 2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lammläggen i omgångar så de får lite yta. Flytta över till en tallrik sålänge.
  • 3. Stek löken tills den mjuknat och tillsätt sedan alla kryddor. Häll över i Crock-poten och tillsätt resten av ingredienserna och lägg i lammläggen. Koka på låg i 8-9 timmar.
  • 4. När det är klart, servera det antingen på benet eller strimlat tillsammans med couscous.