Möra julribs
Möra julribs
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Möra julribs

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Möra revben med julkryddor, som faller isär i munnen.

Detta recept är både för slowcooking i Crock-Pot och tryckkokning i Crock-Pot Express.

Foto: Growing up gabel

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg revben
  • 1.5 msk ingefära
  • 1 msk koriander
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 msk riven lök
  • 10 mortlade kryddpepparkorn
  • 1 mortlat pomeransskal
  • Salt och peppar
  • Hela nejlikor
  • 2 dl äppeljuice
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Gnid in revbenen med kryddblandningen och lägg dem i Crock-Poten. Häll äpplejuice över.
  • 2. Slowcooking: Låt dem koka på låg i 7-8 timmar eller hög i 5 timmar ALT Tryckkokning: Meat/Stew knappen, tillaga på 15 min under tryck. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
  • 3. Låt dem svalna, koka ihop glazen och pensla på.
  • 4. Lägg dem i ugnen i 15 minuter innan du serverar dem.
Information

Glaze:
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
1 msk rapsolja
1 msk honung
2 msk mörkt muscovadosocker
2 tsk riven ingefära
Koka ihop och pensla på revbenen.