Morötter med timjan och citron
Morötter med timjan och citron
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Morötter med timjan och citron

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Under vårens högtider hittar du alltid någon form av morotsrätt på bordet. Det är ett perfekt tillbehör till skinka och lammstek. Jag föredrar grönsaker med tuggmotstånd och detta recept har definitivt det, vilket kan vara lite överraskande eftersom receptet är helt och hållet lagat i slowcookern.

Receptet kommer från The cookie writer

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg morötter, skurna i stavar
  • 1 gul lök, hackad
  • 50 g smör
  • 1 msk färsk timjan, hackad + mer till garnering
  • 1 dl färskpressad citronsaft
  • 1 msk citronzest
  • 2 tsk farinsocker (valfritt)
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg morötterna och löken i en Crock-Pot
  • 2. Blanda smör, timjan, zest, och citronsaft i en skål. Häll det sedan över morötterna. Krydda med salt och peppar.
  • 3. Koka på high i 3 timmar. Rör gärna om efter halva tiden.
  • 4. När det är 15 min kvar, rör i socker (om ni tycker att det behövs)
  • 5. Garnera med färska timjankvistar.