Mustig gryta med bönor och svamp
Mustig gryta med bönor och svamp
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Mustig gryta med bönor och svamp

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna rätt är en riktig frysrensare! Byt ut huvudingredienserna till nästan vilken baljväxt och svamp eller grönsak som helst, gott blir det också. För mer smak och styrka, ha i mer röd curry.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 lökar
  • 2 kartonger kidneybönor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 200 g kokosmjölk
  • 800 g krossade tomater
  • 2 stora morötter
  • 1 msk röd curry
  • 100 g champinjoner
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • Ett knippe koriander
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris eller nudlar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tvätta, skala och hacka slantar av morötterna. Hacka även lök i små bitar.
  • 2. Borsta ren champinjonerna och skiva i smala bitar.
  • 3. Stek morötterna i olivolja i 3 minuter på medelvärme, lägg därefter även i champinjoner, lök och röd curry. Pressa i vitlök, höj värmen något och låt steka tills löken är genomskinlig.
  • 4. Häll över det stekta och även kidneybönor, hälften av koriandern, tomat och kokosmjölk i din Crock-Pot och sätt timer på 3 timmar på låg eller 1 timme på hög.
  • 5. Servera med ris och hackad koriander. Salta och peppra efter smak.