Mustig köttgryta
Mustig köttgryta
  • 6-8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Mustig köttgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Hej!
Det mesta går att laga i Crock-Pot men köttgrytor är något av det som ger bäst utdelning i en slowcooker. Denna köttgryta är gjord på nötstek men även andra segare köttdetaljer går också bra, ex. högrev eller bog. Ett segt kött blir nämligen alltid mört när det fått gå länge så skippa filéerna om du gör långkok.

Lycka till!
/Madeleine Landley

Madeleine Landley
Ett recept av
Madeleine Landley
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg nötstek
  • 1 paket bacon (ca 100g)
  • 3 morötter
  • 1 grön paprika
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 cl mörk öl, ex. porter
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Stompad potatis
  • sallad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ansa nötsteken från eventuella hinnor och skär den sedan till bitar. Strimla baconet.
  • 2. Hacka gul lök och finhacka vitlök. Gnugga morötterna rena och skiva dem i centimetertjocka skivor. Skiva sellerin och hacka paprikan.
  • 3. Förstek köttet, bacon, lök och vitlök. Stek i stekpanna eller direkt i Crock-Pot om du har en modell som har den funktionen.
  • 4. Har du en Crock-Pot Express så starta Brown/Sauté-läget och vänta tills den kommit upp i temperatur.
  • 5. Ha ner köttet och bryn det runt om. Ha ner bacon, gul lök och vitlök och låt det stekas med några minuter.
  • 6. Ös i morötter, paprika och selleri.
  • 7. Slå på ölen och smula i timjan. Blanda allt och salta och peppra ordentligt.
  • 8. Ställ om Crock-Poten till Slowcook-läget och låt den gå i 4 timmar på den höga temperaturen, alternativt i 8 timmar om du vill att den ska stå och gå under dagen.
  • 9. Smaka av grytan när den gått klart och ha i mer salt och peppar om det behövs.
Information

Har du en Crock-Pot Express så starta Brown/Sauté-läget och vänta tills den kommit upp i temperatur.

Kommentarer

Katarina Karolko
Katarina Karolko

Vad kan man ha istället för ölen?

2020-11-28
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Här kan det vara svårt att ersätta den mörka ölen med något, men kanske lagrad julmust kan funka? Du får prova och skriva hur det blev.

2020-11-30
Petra Hansson
Petra Hansson

Hej!
Det står att den ska koka i 4h på hög, alternativt 8h. Är det 8h hög värme eller låg?

2020-12-09
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

4 tim på hög och ung det dubbla på låg.

2020-12-10
Tony Eriksson
Tony Eriksson

Förstek köttet…varför? slutresultatet blir väl inte ett annat eller!!

2020-12-14
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Nej, det blir ingen skillnad tycker jag. Men det är en smaksak.

2020-12-17
Catrin Johansson
Catrin Johansson

Hej
Har med detta recept provat än en gång med min julklapp
Blev mycket bättre med detta (ätbart)
Ser fram att få äta av den i morgon
Tack för att jag hittade något jag lyckades
Ser fram att kunna dela något, när jag lyckas….
Har någon något recept på dillkött
Mvh och god fortsättning
/Cattis

2021-01-06
Susanne Månsson
Susanne Månsson

Hej och tack för fina recept.
Men undrar vad jag ska göra med paprikan?

2021-01-11
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Jag har lagt till den i instruktionerna nu. Tack!

2021-01-12