Värmande vegogryta
Värmande vegogryta
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Värmande vegogryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Hej!
Denna mustiga vegogryta är en bra börja att testa vegetariskt. Den är enkel och god och samtidigt väldigt matig. Vill man kan man krydda på lite mer, men det är ju en smaksak. Jag serverar gärna ris till eller ett nybakt bröd att doppa i grytan.

Lycka till!
/Madeleine Landley

Madeleine Landley
Ett recept av
Madeleine Landley
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 zucchini (ca 300g)
  • 1 aubergine (ca 300g)
  • 1 blomkål (ca 400g)
  • 2 sötpotatis (ca 300g)
  • 4 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 burk kokosmjölk (400g)
  • 1,5 dl paprikasallad (röd strimlad paprika på burk)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • kokt ris
  • nybakat bröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka gul lök och vitlök. Tärna zucchini och aubergine. Skär blomkålen till mindre träd. Skala och tärna sötpotatisen.
  • 2. Lägg ner alla grönsakerna i Crock-Poten tillsammans med paprikasallad och linser.
  • 3. Ha i alla kryddorna, kokosmjölken och krossade tomater.
  • 4. Skölj ur de krossade tomat-burkarna med lite vatten och ha ner i grytan. Salta och peppra och blanda allt.
  • 5. Starta Crock-Poten på det låga värmeläget och låt den gå i 8 timmar, alternativt på det höga värmeläget i 3–4 timmar.
  • 6. Servera grytan tillsammans med kokt ris, kanske ett gott bröd.