Panang Gai med kyckling
Panang Gai med kyckling
  • 4 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Panang Gai med kyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Panang Gai är en klassisk asiatisk rätt med kokosmjölk, röd curry och citrongräs. Serveras oftast med ris eller nudlar. 15 min i din Crock-Pot Express. Eller 5-6 timmar på låg i en vanlig slowcooker.

Tips! Byt ut hälften av kycklingköttet mot vattenkastanjer!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg kyckling (innanlårfilé)
  • 5 st salladslök
  • 2 frp kokosmjölk á 400 ml
  • 4-5 msk röd currypasta
  • 3 msk ostronsås
  • 1 st pkt färsk kycklingbuljong (Knorr fond du chef)
  • 1 st citrongräs
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär ner kycklingfiléerna i ca 2 x 2 cm bitar
  • 2. Skär ner salladslöken i bitar om ca 1 cm
  • 3. Banka på citrongräset med baksidan av en kökskniv, för att få ut smakerna. Dela sedan i lite längre bitar så att du kan ta bort dem ur grytan när maten är klar
  • 4. Sätt Crock-Pot Express på Brown/Sauté och tryck på start
  • 5. Lägg i kycklingbitarna och fräs dem lite snabbt tillsammans med currypastan
  • 6. Lägg i salladslöken, citrongräset och häll i kokosmjölken, buljong och ostronsåsen. Rör om
  • 7. Sätt på locket, se till att ventilen är stängd. Sätt på "Manual" och välj 15 min, start
  • 8. När 15 min gått släpp på trycket genom att vrida på ventilen. Var försiktig det är varmt