Panang Gai med fläskkött och färsk ananas
Panang Gai med fläskkött och färsk ananas
  • 6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Panang Gai med fläskkött och färsk ananas

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Panang Gai med fläskkött och färsk ananas är ett lättlagat och oerhört gott recept till din vardagsmiddag. Fläskköttet får sin goda smak av smaksättare som röd currypasta, kokosmjölk, ananas och fisksås. Garnera med basilika och servera ris till kycklingen.

Tips! Byt ut hälften av fläskköttet mot tärnad zucchini!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700g fläskytterfilé, skuren i 3 cm bitar
  • 4 röda lökar, tunna skivor
  • 1 röd paprika, skuren i 3 cm bitar
  • 225g konserverade bambuskott
  • 1 knippe broccoli
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl jordnötsolja
  • 1 msk jordnötssmör med bitar
  • 0,5 dl (70g) Panang currypasta (röd)
  • 6 limeblad
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 tsk brunt socker
  • ½ ananas, skuren i stora 1,5 cm runda skivor
  • 1 knippe thailändsk basilika, bladen avplockade
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Jasminris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg fläskkött och 2 msk fisksås i en zippåse och marinera över natten.
  • 2. Hetta upp 1 matsked olja i en stekpanna på hög värme. Tillsätt 1/3 av köttbitarna och stek runt om tills de är guldbruna. Häll över till slowcookern. Stek upp resterande fläskkött.
  • 3. Stek sedan lök i 3 minuter eller tills den mjuknat. Tillsätt jordnötssmör och currypasta och koka, under omrörning hela tiden, i 1 minut ungefär. Häll den över köttet i slowcookern.
  • 4. Lägg i kokosmjölk, limeblad och bambuskott och rör om.
  • 5. Koka på låg i 5-6 timmar eller tills köttet är mört.
  • 6. Stek ananasskivorna i 2 tsk fisksås och 1 msk socker i 2 minuter på varje sida eller tills de är karamelliserade och gyllene.
  • 7. Koka broccolin i några minuter häll över dem och paprikan till slowcookern och sätt på hög i 15 min.
  • 8. Servera med ångat ris och klippta basilikablad.