Kryddig physalischutney
Kryddig physalischutney
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Kryddig physalischutney

En kryddig chutney gjord på physalis, med smak av rosmarin och svartpeppar. Perfekt att koka i en Crock-Pot, låt den vila ett par dagar innan du serverar den. Ett perfekt tillbehör till ostbrickan.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 dl råsocker
  • 6 grovt krossade svartpepparkorn
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 askar (à 140g ) skalad physalis
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll i kokande vatten i grytan och blanda med honung, råsocker, svartpeppar och rosmarin
  • 2. Skär physalisen i bitar och koka på låg i 4 timmar
  • 3. Låt den kallna och häll upp i burkar. Låt den gärna mogna några dagar innan den serveras