Potatismos i Express
Potatismos i Express
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Potatismos i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En gryta, 30 minuter och sen är det klart. Fluffigt, krämigt, perfekt, lätt att göra. Använd gärna kryddsmör om du vill höja det en nivå, eller ta helt enkelt bara smör och det blir perfekt. I receptet har vi lagt till parmesan vilket också gör moset matigare och ännu godare.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • drygt 1 kg potatis
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl cream cheese
  • 0,5 dl finriven Parmesan
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala potatisarna. Placera dem i Crock-Pot Express och täck med vatten (ca 8 dl).
  • 2. Tillsätt en tesked salt. Koka på ånginställningen i 12 minuter. Släpp ut ångan direkt.
  • 3. Använd potatisstomp eller baksidan av en trägaffel och mosa potatisen ordentligt.
  • 4. Låt det ånga av i några minuter, blanda sedan i smöret, olivolja, cream cheese, parmesanost och resten av saltet. Strö generöst med salt.
Information

TIPS: Medan dina potatisar kokas, smält smör och olivolja i en stekpanna. Lägg till mosade vitlöksklyftor och kvistar av rosmarin, timjan etc. och låt det puttra över låg värme ett tag. När allt är bubbligt och luktar riktigt bra, och potatisarna är färdiga, ta bort vitlök och örter och kasta dem. Du får då vitlök-ört-smör att blanda i moset. Riktigt gott!