Tack för din röst!
Du har redan röstat!
En gryta, 30 minuter och sen är det klart. Fluffigt, krämigt, perfekt, lätt att göra. Använd gärna kryddsmör om du vill höja det en nivå, eller ta helt enkelt bara smör och det blir perfekt. I receptet har vi lagt till parmesan vilket också gör moset matigare och ännu godare.
TIPS: Medan dina potatisar kokas, smält smör och olivolja i en stekpanna. Lägg till mosade vitlöksklyftor och kvistar av rosmarin, timjan etc. och låt det puttra över låg värme ett tag. När allt är bubbligt och luktar riktigt bra, och potatisarna är färdiga, ta bort vitlök och örter och kasta dem. Du får då vitlök-ört-smör att blanda i moset. Riktigt gott!
Kommentarer
Nog vore det bra att vara tydlig med att vattnet skall hällas av innan man stompar
Ok, det lägger jag till.
Kan man använda potatisstomp i metall?
Hej! Nej helst inte, då den kan skada ytan på innergrytan.