Pulled Pork
Pulled Pork
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 1h 15m tillagningstid

Pulled Pork

En smakrik rätt som gör alla nöjda! Köttet kokar tillsammans med barbecuesås och lök tills det är härligt mört.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5-2 kg fläskbog eller karré, lätt putsad och delad på mitten (för jämnare tillagning)
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 påse Jamaican Jerk - kryddor (Santa Maria)
  • 1-2 flaskor valfri BBQ-sås (340 g styck)
  • 2,5 dl vatten el öl
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket från din Crockpot® Express och välj BROWN/ SAUTÉ-funktionen.
  • 2. Låt den värmas upp.
  • 3. Häll i olja, lägg i köttet, häll kryddor runt om och bryn (du kan behöva göra detta i omgångar).
  • 4. Häll i sås och vatten och rör om.
  • 5. Sätt på locket och stäng det. Välj MEAT/STEW-funktionen och ställ in 1 timme och 15 minuter.
  • 6. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 7. Lägg över köttet i en lämplig skål och plocka bort feta bitar.
  • 8. Dra isär köttet med 2 gafflar.
  • 9. Häll sedan över BBQ-såsen på köttet.
  • 10. Servera med pasta, potatis eller pitabröd eller tacobröd med coleslaw och jalapeños.
Information

Om du vill ha krispigare kött kan du lägga köttet på en plåt och låta det stå i ugnen i 10 minuter i 200°C.