Pumpa- & kikärtsgryta
Pumpa- & kikärtsgryta
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Pumpa- & kikärtsgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En nordafrikansk vegetarisk gryta med kikärtor. Att äta som den är eller till en köttbit.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 dl blötlagda kikärtor
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 kg pumpa, skalad och delad i 2,5 cm bitar
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 stora morötter, delade i bitar
  • salt och svartpeppar
  • 1 stor lök, hackad
  • 0,5 g saffran
  • 2,5 dl röda linser
  • 1 dl limejuice
  • 1 l vegetarisk buljong
  • 1,5 dl rostade saltade jordnötter el cashewnötter
  • 2 msk tomatpuré
  • hackad färsk persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll i allt utom limejuice och jordnötter. Låt det koka i 6-7 tim.
  • 2. Häll på limejuice och strö hackade jordnötter och klippt persilja över.