Ratatouille
Ratatouille
  • 4
  • 10m
  • 10m

Ratatouille

Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra som kan ätas tillsammans med ris, eller som fyllning i en zucchini. Att laga ratatouille i Crock-Pot Express går snabbare än att laga den på traditionellt vis och är ett mycket uppskattat tillbehör till många franska rätter.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stor aubergine, skuren i 2 cm bitar
  • 2 stora zucchini (squash), grovhackade
  • 1 röd paprika, urkärnad och skuren i 2 cm bitar
  • 200 g butternutpumpa, skuren i 2 cm tärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning• Salt och nymald svartpeppar
  • 4 msk färsk basilika
  • 2 stora tomater, hackade
  • 4 msk riven parmesanost
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Baguette till serveringen
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in på 8 minuter och låt grytan hettas upp.
  • 2. Häll olja i den inre grytan, lägg i lök och vitlök och bryn i 3–4 minuter. Rör om med jämna mellanrum tills löken är mjuk och genomskinlig
  • 3. Rör i kryddorna och låt koka i ytterligare en minut
  • 4. Tillsätt alla ingredienser utom tomater och ost. Rör om ordentligt och sätt sedan på locket och försegla det
  • 5. Välj BEANS/CHILI-funktionen, justera ned tiden till 10 minuter och tryck på START-knappen.
  • 6. Låt grytan vila och låt grytan släppa ut trycket i 10 minuter efter tillagning. Släpp sedan försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck genom att flytta ventilen till öppet läge
  • 7. Ta bort locket och rör om innehållet
  • 8. Blanda i de hackade tomaterna och osten, smaka av och krydda eventuellt igen. Skeda över den mixade basilikaoljan och servera tillsammans med en baguette