Tack för din röst!
Du har redan röstat!
En burk med rillette är en underbar rätt. Rillette är ett kryddat kött som kokat i sitt eget fett, sedan strimlat och blandat med precis tillräckligt med sitt fett för att göra det till en röra som kan bredas på bröd eller kex. Det liknar en paté, men utan annat än rent kött. Rillettes (uttalad ree-yett) kan användas som paté, men avsaknaden av lever gör den lite mer tilltalande. Det absolut enklaste sättet att göra rillette är i en slowcooker. Du kan lägga i köttet och fettet före du går och lägger dig och vakna till ett perfekt kokt kött. En snabbt varv i matprocessorn, tillsätt kryddor, in i kylen för att kylas och den kommer att vara perfekt när cocktailtimmen är inne.
Rillette kan tillverkas med en mängd olika kött – det här receptet har vi fläskbog, men du kan byta till anklår med ben, eller kycklinglår med ankfett eller ännu mer ovanligt kött som kanin. Ta ut ur kylen en timme i förväg och låt det bli rumstempererat. Servera med tunna skivor rostat bröd eller kex, senap, fikon sylt, kapris eller cornichons. Detta recept blir ganska mycket, men en av de bästa sakerna med rilletter är att du bevarar köttet i sitt eget fett. Om du lägger det i burkar och fyller på med lite flytande fett innan du förseglar den, kan dessa burkar hålla i ditt kylskåp i upp till sex månader i frysen.