Risgrynsgröt
Risgrynsgröt
  • 8
  • 5m
  • 15m

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt eller tomtegröt är en favorit under vintern. Det smarta med att laga den i Crock-Pot Express är att gröten aldrig fastnar i botten.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 dl grötris
  • 7,5 dl vatten
  • 9 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 1-2 dl grädde
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll alla ingredienser utom grädden som ska i mot slutet
  • 2. Välj RICE/RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 15 minuter
  • 3. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar
  • 4. Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
  • 5. Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm