Risgrynsgröt i Express
Risgrynsgröt i Express
  • 8 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Risgrynsgröt i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Risgrynsgröt eller tomtegröt är en favorit under vintern. Det smarta med att laga den i Crock-Pot Express är att gröten aldrig fastnar i botten.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 dl grötris
  • 7,5 dl vatten
  • 9 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 1-2 dl grädde
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll alla ingredienser utom grädden som ska i mot slutet
  • 2. Välj RICE/RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 15 minuter
  • 3. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar
  • 4. Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
  • 5. Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm

Kommentarer

Carolina Berggren
Carolina Berggren

Riktigt god kommer att göra flera gånger (använde ingen grädde)

2019-11-16
Kristoffer Ljungberg
Kristoffer Ljungberg

Riktigt god gröt. Men att ha i 1-2 del grädde efteråt vet jag inte om jag håller med. Misstänker att det är om den stått på keep warm länge.
Ska du äta den så fort du är klar byt ut lite vatten mot grädde och kör på

2019-12-10
Liam Besic
Liam Besic

Sjukt gott! ..Strunta i grädden.

2020-01-26
Jan Hellstén
Jan Hellstén

Helt ok men tar en justering på tiden tycker jag borde lägga på minst 15 minuter eftersom den ska ju släppa på trycket den tiden.

2020-10-18
Eric Unevik
Eric Unevik

Gjorde med alpro soya mjölk. Tog 5dl vatten och 2,5dl havregrädde i från start. Blev kanonbra, behövde inte ha nån mer vätska efteråt. Jag hade oxå i lite vaniljpulver för ja tycker de gott. Så lätt. Aktivt arbete kanske 5min. Total tid me uppkock, trycktid, trycksläpp ca 45min. Rekommenderas.

2020-11-05