Risotto i Express
Risotto i Express
  • 2-3 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8m tillagningstid

Risotto i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna italienska paradrätt blir extra krämig i Crock-Pot Express. Den här innehåller grönsaker också. Använd gärna Arborio-ris, men det går bra att använda annat ris också.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk olivolja
  • 15 g smör
  • 1 gul lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 grön paprika, finhackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 200 g Arborio-ris
  • 650 ml grönsaksbuljong
  • 100 g tinade ärtor
  • 2 stora nävar spenat
  • 30 g Parmesanost, riven
  • färsk basilika
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket på din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ. Låt grytan värmas upp.
  • 2. Lägg i olja och smör, samt lök, vitlök och paprika och låt bryna i 5 minuter.
  • 3. Lägg därefter i riset och paprikapulvret och rör om ordentligt.
  • 4. Häll i buljongen. Sätt på locket och lås det. Välj RICE/ RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 8 minuter. Tryck Start
  • 5. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 6. Lägg i ärtor, spenat och parmesan. Rör om ordentligt innan du serverar.
  • 7. Servera på varma tallrikar med hyvlad parmesan och färsk basilika på toppen.