Röd Thaicurry
Röd Thaicurry
  • 4 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 16m tillagningstid

Röd Thaicurry

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Asiatisk rätt med tofu som gör den helt vegetarisk.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 3 ½ dl tunt skivade scharlottenlökar
  • 3 matskedar Thai red currypasta
  • 1 tsk krossad vitlök
  • 1 tsk riven ingefära
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 mellanstor sötpotatis, skalad och tärnad i 2,5 cm bitar
  • 1 liten aubergine eller stor zucchini, i 1 cm-bitar
  • 1 1/2 msk soja
  • 1/2 msk brunt socker
  • 5 dl tofu, delad i 2,5-cm bitar
  • 1 röd paprika, skuren till stavar
  • 1 färsk broccoli
  • Drygt 1 dl gröna bönor (2,5 cm bitar)
  • 2 msk lime juice
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk basilika
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tryck på Sauté: värm oljan i din Crock-Pot Express. Fräs scharlottenlöken i ca 2 minuter tills den är mjuk. Tillsätt currypasta, vitlök och ingefära. Fräs under omrörning i 1 minut. Tillsätt kokosmjölk, sötpotatis, aubergine/zucchini, broccolibuketter, soja och brunt socker. Blanda väl.
  • 2. Sätt locket på plats och lås det. Tryck på Manuell eller Stew och koka på högt tryck i 4 minuter.
  • 3. När tillagningen är klar, öppna ventilen med ett köksredskap så att trycket släpper direkt (om du inte vill vänta i 15 min).
  • 4. Tillsätt tofu, röd paprika och gröna bönor i grytan. Sätt på locket och lås. Tryck på Manuell och koka på lågt tryck i 1 minut.
  • 5. När tillagningen är klar och trycket släppt, rör i basilika och limejuice.
Information

*Trycket i din tryckkokare sjunker automatiskt i stängt läge efter att tillagningen är slutförd, och kan ta upp till 15 minuter. Vill du istället påskynda denna process kan du släppa trycket manuellt genom att vrida på ångventilen. Undvik att händer och ansikte får kontakt med den heta ångan genom att lägga en kökshandduk över ventilen. Peta sedan upp ventilen med ett träredskap.
En snabb öppning hejdar eventuell överkokning av känsliga grönsaker, och behåller saftigheten i magert kött. Samtidigt som mindre känsliga maträtter gynnas av att vila under en skonsam öppning.