San Francisco Cioppino
San Francisco Cioppino
  • 4
  • 15m
  • 6h

San Francisco Cioppino

En fiskrätt som härstammar från Italienska Ligurien där man enl utsago ska använda dagens fångst.

Recept av Lynn Alley

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Olivolja
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 koppar fisk- eller kycklingbuljong
  • Tabascostänk
  • 1 kopp mustigt rödvin
  • 3 msk färsk hackad basislika
  • 1 lagerblad
  • 250 g räkor med skal
  • 1 liten krabba (250 g krabbkött) i bitar
  • 6-8 små musslor
  • 250 g vit fisk
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja (att dekorera med)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn lök och vitlök med olja i en stekpanna. Lägg det i Crock-Poten tillsammans med tomatkross, buljong, Tabasco, vin, basilika och lagerblad. Lägg på locket och koka i 6-8 tim på låg.
  • 2. Ca 30 min före servering, lägg i räkor, musslor, krabba och fisk. Koka på hög i 30 min till fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja.