San Francisco Cioppino
San Francisco Cioppino
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

San Francisco Cioppino

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En fiskrätt som härstammar från Italienska Ligurien där man enl utsago ska använda dagens fångst.

Recept av Lynn Alley

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Olivolja
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 koppar fisk- eller kycklingbuljong
  • Tabascostänk
  • 1 kopp mustigt rödvin
  • 3 msk färsk hackad basislika
  • 1 lagerblad
  • 250 g räkor med skal
  • 1 liten krabba (250 g krabbkött) i bitar
  • 6-8 små musslor
  • 250 g vit fisk
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja (att dekorera med)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn lök och vitlök med olja i en stekpanna. Lägg det i Crock-Poten tillsammans med tomatkross, buljong, Tabasco, vin, basilika och lagerblad. Lägg på locket och koka i 6-8 tim på låg.
  • 2. Ca 30 min före servering, lägg i räkor, musslor, krabba och fisk. Koka på hög i 30 min till fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja.