Savoykåldolmar i tomatsås
Savoykåldolmar i tomatsås
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Savoykåldolmar i tomatsås

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ett lyckat försök att göra Savoykåldolmar i min Crock-Pot Express. Gjorde om mitt gamla recept lite, och det blev väldigt bra. Behöver dock lära mig lite mer om tidsåtgången, vego går ju snabbare att laga till än kött!

Receptet kommer från Lyanders gröna kök

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 st savoykålhuvud
  • 3 skivor torrt vitt bröd
  • 150 g riven parmesan
  • 4 vitlöksklyftor rivna
  • 150 g soltorkade tomater i örtmarinad Ridderheims
  • 2 msk citrontimjan färsk
  • 3 - 4 msk olivolja
  • 1 citron eko rivet skal
  • Salt & peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Servera dolmarna med risoni, tomatsås, färsk basilika och extra riven parmesan.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Mixa bröd, med parmesan, vitlök, soltorkad tomat med örtmarinad, citrontimjan, olivolja och citrontimjan och smaka av med salt och peppar!
  • 2. Koka upp vatten i en stor kastrull, plocka försiktigt loss stora och fina blad.
  • 3. Lägg ner 2 - 3 blad i kastrullen åt gången, och låt sjuda ca 3 min, plocka upp med hålslev och låt ånga av.
  • 4. Skär bort den grova bladnerven längst ner, så går det lättare att rulla ihop dolmarna.
  • 5. Lägg ca 2 msk av fyllning på varje blad och rulla ihop till små paket, blev ungefär 10 st kåldolmar.
  • 6. Lägg ner dolmarna i grytan, slå tomatsås över och kör dem på låg effekt i ca 4 timmar.
Information

TOMATSÅS

2 schalottenlök finhackad
3 st vitlöksklyftor rivna
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
3 msk balsamico
1 tsk timjan torkad
Salt & peppar

Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en liten kastrull tills mjuka och glansiga. Häll över vin, tomater, balsamico, krydda med timjan och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.