Tacopaj i Crock-Pot Express
Tacopaj i Crock-Pot Express
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 25m tillagningstid

Tacopaj i Crock-Pot Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Tacopaj är ett roligt och gott recept som du enkelt kan göra i din tryckkokare. Tortillas, bönor, salsa, kött och ost blandas i olika lager och skapar en hemlagad mexikansk paj! Delicioso!

OBS! För att göra den här pajen behöver du en springform på 20 cm.

Receptet kommer från: Simply Happy Foodie

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 0,5 kg köttfärs nöt eller kalkon (mager köttfärs är idealiskt)
  • 1 påse Tacokryddor (eller 3 msk hemgjord blandning)
  • 4 dl förkokta kidneybönor
  • 1 dl salsa
  • 4 st mjuka Tortillas
  • 1 dl Enchiladasås (tillval)
  • 7-8 dl strimlad ost eller mer om så önskas.
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • creme fraiche
  • sallad
  • stark Tacosås
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttet, blanda i kryddorna och låt det koka ihop.
  • 2. Skölj ur grytan och lägg 4 dl vatten i den. Lägg dit gallret.
  • 3. Blanda i bönorna med salsan.
  • 4. Spraya en form med olja och lägg en tortilla i botten av den.
  • 5. Sprid 1/2 av bönblandningen över den. Fördela 2,5 dl köttfärs jämnt (sedan 0,5 dl Enchiladasås, om du använder det) och sedan 2,5 dl ost.
  • 6. Placera en andra tortilla i pannan, sedan 1 dl av bönblandningen, 2,5 dl köttfärs, och sedan 1 dl ost. Gör samma ett lager till.
  • 7. Lägg sedan en tortilla överst och tryck till.
  • 8. Lägg folie över formen och lägg den på gallret i grytan.
  • 9. Tryck på Manuell knapp och välj 17 minuter på högt tryck.
  • 10. När tiden är ute låt trycket släppa naturligt i minst 10 min.
  • 11. Släpp ut det resterande trycket och öppna locket försiktigt. Ta upp formen och ta av folien.
  • 12. Sätt ugnen på 200°C strö ost över och ställ in formen tills den har fått färg.
  • 13. Servera med en sallad, creme fraiche och stark tacosås till.