Teriyaki Lax (Sous Vide)
Teriyaki Lax (Sous Vide)
  • 4 portioner
  • 24h förberedelsetid
  • 45m tillagningstid

Teriyaki Lax (Sous Vide)

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Tillaga en god Teriyaki Lax med Sous Vide funktionen i din Crockpot Turbo Express.

Marinera din lax i en vakkumf

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 st Laxfilér
  • 4 msk Mörk soya
  • 4 msk Mirin
  • 1 msk Risvinsvinäger
  • 1 msk Strösocker
  • 1 tsk Riven ingefära
  • 2 klyftor finhackad vitlök
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk vegetabilisk olja för stekning efter Sous Vide
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Lite gräslök eller 2 strimlade vårlökar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg sojasås, mirin, risvinäger, socker, ingefära och vitlök i en liten skål. Rör om ordentligt tills sockret löser sig.
  • 2. Lägg varje laxfilé i en vakuumpåse (vi använde märket Foodsaver).
  • 3. Dela marinaden mellan de 4 påsarna, reservera ett par msk till senare. Förslut påsarna och låt marinera i kylen över natten.
  • 4. Placera Sous Vide -stället i den inre skålen och fyll ¾ fullt med vatten, välj Sous Vide, ställ tiden till 45 minuter och temperaturen till 49°C
  • 5. Sätt på locket och låt vattnet värma upp.
  • 6. Placera den vakkumförpackade laxen i stället, sätt på locket och låt laxen Sous Videa i 45 min.
  • 7. Laxen är nu färdig, om du vill kan du ge den färg genom att steka eller bränna av med en brännare.
  • 8. Servera laxen med jasminris, ångad pak choi och ostronsvamp. Häll över den sparade marinaden och strö av lite hackad gräslök.