Thailändska köttbullar
Thailändska köttbullar
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Thailändska köttbullar

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En thailändsk variant av de populära köttbullarna.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g köttfärs eller kycklingfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk fint krossade jordnötter
  • Salt och peppar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 msk röd chilipasta
  • 4 tsk oystersås
  • 3 msk socker
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • hackade jordnötter och persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda mjölk, fint krossade jordnötter och äggulor i en skål. Låt det stå och dra en liten stund.
  • 2. Blanda i köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rulla till fina köttbullar och stek dem runt om.
  • 3. Blanda kokosmjölk, jordnötssmör, chilipasta, oystersås och socker.
  • 4. Lägg köttbullarna i Crock-Poten och häll såsen över. Koka på låg i 5-6 timmar eller hög i 3 timmar.
  • 5. Koka gärna utan lock sista halvtimmen så att såsen tjocknar lite.