Thaigryta med grön curry
Thaigryta med grön curry
  • 10m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Thaigryta med grön curry

Snabb thaigryta som är klar på rekordtid. Här är ett lättlagat recept med mycket smak.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600 g kycklinglårfilé utan skinn, strimlad
  • 3 schalottenlökar, skalade
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 1 grön chili
  • 1 fingerstor bit ingefära, skalad
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 citrongräs, utan den träiga delen
  • 1 litet knippe thaibasilika
  • 1 msk kokosolja eller vegetabilisk olja
  • 400 g kokosmjölk light
  • 3 Kaffir limeblad
  • 1 tsk farinsocker
  • Fisksås
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg schalottenlök, vitlök, chili, ingefära, limeskal och juice, citrongräs och nästan all thaibasilika i en matberedare. Mixa till en pasta.
  • 2. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen.
  • 3. Ställ in 5 minuter. Låt den värmas upp.
  • 4. Häll i olja, blanda ner pastan och stek i 2–3 minuter tills det börjar dofta gott.
  • 5. Rör i kycklingen och stek i ytterligare 2–3 minuter.
  • 6. Häll i kokosmjölk, lägg i limeblad och socker och rör om ordentligt.
  • 7. Försegla locket och tillaga på POULTRY-funktionen i 15 minuter.
  • 8. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 10 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 9. Krydda med fisksås efter smak och red av med maizena och vatten vid behov.
  • 10. Servera med ångkokt ris och garnera med resten av thaibasilikan.
Information

Du behöver en matberedare för att göra currypastan. Du kan även köpa färdig currypasta i affären.