Tomatrisotto med fänkål & rosmarin
Tomatrisotto med fänkål & rosmarin
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 23m tillagningstid

Tomatrisotto med fänkål & rosmarin

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Risotto med tomat och fänkål är en god och nyttig rätt som även är ett utmärkt tillbehör till en god italiensk salsiccia.

Receptet kommer från Fridas kök

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk rapsolja
  • en klick smör
  • 2 st schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g fänkål
  • 250 g arborioris
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 200 g krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 100 g parmesan
  • 1 msk smör
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Salsiccia
  • Grillad fänkål
  • Balsamico
  • Parmesanflagor
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Starta din Crock-Pot Express. Klicka på BROWN/SAUTÉ och start.
  • 2. Medan den värms upp, finhacka schalottenlök, vitlök och fänkål. När den är varm. Häll i rapsolja och en klick smör. Bryn det finhackade med riset i några minuter.
  • 3. Tillsätt rosmarin och fänkålsfrön. Häll i krossade tomater och vin. Lös upp buljongtärningarna i vattnet och häll i.
  • 4. Sätt på locket och lås. tryck på RICE/RISOTTO och ställ in tiden på 8 min. Tryck på start.
  • 5. När tiden har gått låter du Crock-Poten stå i ca 15 min så att den släpper ut ånga.
  • 6. Servera med fänkålssalsiccia, parmesan, grillad fänkål och crema di balsamico.