Torsk i paket
Torsk i paket
  • 2 paket portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6m tillagningstid

Torsk i paket

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Bevara smakerna genom att linda i fisken i ett paket. Resultatet är en otroligt saftig och smakrik rätt som är svår att tröttna på.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 skinnfria filéer av torsk eller annan vit fisk
  • 2 små potatisar i tunna skivor
  • 1 liten fänkål i tunna skivor
  • Extra jungfruolivolja
  • 2 skivor citron
  • 1 nypa färsk persilja
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Mät ut en bit bakplåtspapper upp över ånggallret med 3 cm extra runt omkring. Placera pappret på gallret och vik upp kanterna så att du får ett paket.
  • 2. Ringla olivolja i botten av paketet.
  • 3. Lägg ett lager med skivad potatis på oljan.
  • 4. Ringla över olivolja och krydda.
  • 5. Lägg på fisken och ett tunt lager fänkål. Avsluta med att ringla över olivolja och krydda.
  • 6. Toppa med färsk persilja och en skiva citron.
  • 7. Vik över kanterna och forma till ett paket.
  • 8. Linda in paketen i aluminiumfolie.
  • 9. Häll 300 ml vatten i botten av Crockpot® Express-grytan.
  • 10. Placera ånggallret i skålen och lägg sedan på paketen. Lämna lite plats mellan paketen.
  • 11. Sätt på locket, stäng det och välj STEAM-funktionen.
  • 12. Ställ in 6 minuter.
  • 13. När tiden är klar släpper du på trycket så snart du kan. Låt enheten vila i 10 minuter innan du öppnar locket.
  • 14. Placera paketen på uppvärmda tallrikar, ta bort folien och servera fisken i paketet.

Kommentarer

Krister Gällman
Krister Gällman

Vilka tider gäller för vanlig croc pot?

2021-06-23
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Denna rätt är enbart för Crock-Pot express, då fisken ångas

2021-06-29
Mikael Nilheim
Mikael Nilheim

Hej.
Är gammal på Croc-Pot men ny på ångkokning. Vet att det finns två sätt att släppa ut trycket, antingen försiktigt direkt alt att den får stå ett tag så trycket försiktigt försvinner. När Ni skriver rekommenderade anvisningar, vilket alternativ är det Ni då tänker på?

2021-12-03
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

När det gäller fisk bör man släppa trycket så fort som möjligt eftersom det lätt blir överkokt annars.

2021-12-03
Liinda Ronnestad
Liinda Ronnestad

Jag behövde dubbla tiden för att fisken skulle bli klar. Fundera på om man måste Linda in de i aluminiumfolie utan bara kan lägga inte 6min som ett paket av bakplåtspapper.
Ska testa detta en gång till och ta bort foliet plus krydda extra och hoppas det blir bra.

2021-12-26
Olle Cederqvist
Olle Cederqvist

Är fisken fryst när du lägger i den eller är den färsk/upptinad?

2022-01-08
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej!
Den är upptinad/färsk.

2022-01-10