Varm äppelcider
Varm äppelcider
  • 8
  • 10m
  • 15m

Varm äppelcider

Att göra din egen hemlagade äppelcider är jättelätt när du använder en Crock-Pot Express. Alla de läckra söta och kryddiga smakerna infunderas på bara 15 minuters tillagningstid (minus tryck och naturlig frisättningstid).

Börja med att placera apelsinen, citronen, hackade äpplen och färska tranbär i innergrytan på din tryckkokare. Lägg till några kanelstänger, några kryddnejlikor och en stjärnanis. Stjärnanisen lägger till en underbar lakritsarom och kan hittas på bakningsavdelningen eller i den internationella delen av din mataffär där det finns torkade örter. Det bästa med att göra din egen äpplecider är att du kan ändra receptet något till olika tillfällen. Inte ett fan av tranbär eller citron? Du kan utelämna dem beroende på din smak eller vad du har till hands. Ta en varm kopp och drick vid eldstaden. Eller lägg till lite karamell och vispad grädde så blir det en efterrättsdrink.

Ingredienser/inköpslista
  • 7 medelstora äpplen
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 dl färska tranbär (eller frysta)
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 tsk kryddnejlikor
  • 1 hel stjärnanis
  • Vatten för att täcka frukten
  • Sötning efter smak. Socker, brunt socker, kokosnötssocker, lönnsirap, honung eller stevia
Gör så här
  • 1. Klyfta äpplena. Skalet kan behållas.
  • 2. Skala apelsin och citron.
  • 3. Placera äpplen, apelsin, citron och tranbär i innergrytan på din Crock-Pot Express.
  • 4. Tillsätt kanelstänger, hela kryddnejlikor och stjärnanis (om du använder det) och häll i tillräckligt med vatten för att täcka frukten.
  • 5. Stäng locket och laga på högt tryck i 15 minuter.
  • 6. Låt den naturligt släppa trycket på egen hand eller så kan du kan göra en snabb release efter 10 minuter.
  • 7. Mosa frukten med en potatisstomp för att släppa saften. Sila bort fruktkött och kryddor från vätskorna med en fin sil.
  • 8. Lagra cidern i en lufttät behållare i upp till 1 vecka eller frys för senare användning.