Vegetarisk currygryta
Vegetarisk currygryta
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Vegetarisk currygryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Långkok i Crock-Pot kan vara höjden av alla långkok. Det bevarar smaken på ett helt fantastiskt sätt, det är nästan svårt att förklara faktiskt. Men smaken är en helt annan än när man kör vanlig långkok på spisen.

Receptet kommer från Niiinis 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 potatisar
  • 2 stora morötter
  • 1/2 huvud blomkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk malen curry
  • 1/2 msk brunt socker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk sköljda kikärtor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 1/2 burk kokosmjölk
  • 1 tsk grön currypasta
  • salt svartpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och skiva morötterna. Skär blomkålen i mindre bitar.
  • 2. Värm upp oljan och pressa i vitlök, häll i potatisen, blomkålen och morötterna. Låt steka med under några minuter, ca 5 minuter. Rör om ofta så inte vitöken bränns i pannan. Salta och peppra.
  • 3. Rör i curry, ingefära, socker, cayennepeppar och grön currypasta. Rör om så allt blandats. Häll i allt vatten och ha också i grönsaksbuljontärningarna, hacka dom gärna innan. Häll i allt i Crock-Poten, häll samtidigt i krossade tomater och kikärtor.
  • 4. Sätt på 2 tim på hög eller 4 tim på låg
  • 5. När grytan kokat klart häller du i kokosmjölken och låter allt värmas upp en gång till. Servera med pasta, ris, glasnudlar, ägg- eller risnudlar. Ät & njut!