Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
5 medelstora morötter
5 stjälkar selleri
1 lök
3 klyftor vitlök
2 dl okokt vildris
500-600 g färsk svamp
10 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
1 tsk salt
1 tsk kycklingkrydda
0,5 tsk torkad timjan
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
6 matskedar smör
1 dl mjöl
4-5 dl mjölk
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Lägg alla ingredienserna i grytan. Koka i 35 minuter (manuellt, högt tryck). Släpp av ånga med ventilen på toppen.
2. När soppan är klar smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Låt blandningen stå i en minut eller två för att avlägsna mjölsmaken. Vispa i mjölken, lite åt gången, tills du har en jämn, tjockare sås. Strö i lite salt.
3. Tillsammans: Blanda den krämiga såsen med soppan i grytan. Voila! Svampsoppa med vildris.
Information
Om du inte använder vildris utan vanligt ris så får du korta av tiden efter det.