Vildris- och svampsoppa
Vildris- och svampsoppa
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 45m tillagningstid

Vildris- och svampsoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Vildris-soppa i Crock-Pot Express! Så krämig och enkel och klar på mindre än en timme. Perfekt för hösten/vintern!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 5 medelstora morötter
  • 5 stjälkar selleri
  • 1 lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl okokt vildris
  • 500-600 g färsk svamp
  • 10 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kycklingkrydda
  • 0,5 tsk torkad timjan
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 matskedar smör
  • 1 dl mjöl
  • 4-5 dl mjölk
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienserna i grytan. Koka i 35 minuter (manuellt, högt tryck). Släpp av ånga med ventilen på toppen.
  • 2. När soppan är klar smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Låt blandningen stå i en minut eller två för att avlägsna mjölsmaken. Vispa i mjölken, lite åt gången, tills du har en jämn, tjockare sås. Strö i lite salt.
  • 3. Tillsammans: Blanda den krämiga såsen med soppan i grytan. Voila! Svampsoppa med vildris.
Information

Om du inte använder vildris utan vanligt ris så får du korta av tiden efter det.