Vilskavsgryta
Vilskavsgryta
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Vilskavsgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Här får smaken av viltkött riktigt komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med potatis och middagen är klar.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 240 g viltskav
  • 1,5 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten zucchini
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk viltfond, gärna med kantarell
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm torkad timjan
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Potatismos eller rotmos
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek viltskavet i smör direkt utan att tina det enligt instruktionerna på förpackningen.
  • 2. Hacka upp löken och skiva morötter, champinjoner och zucchini till önskad storlek.
  • 3. Stek löken en stund med viltskavet och flytta sen över till din Crock-pot.
  • 4. Tillsätt morötter, zucchini, champinjoner, vatten, viltfond, vin, soja, sambal oelek och timjan i grytan och rör om så att allt blandas ordentligt.
  • 5. Koka på låg värme i 6 timmar och smaka av med salt och peppar.
  • 6. Serveras gärna med potatismos eller rotmos.