Vilskavsgryta
Vilskavsgryta
  • 4
  • 10m
  • 6h

Vilskavsgryta

Här får smaken av viltkött riktigt komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med potatis och middagen är klar.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 240 g viltskav
  • 1,5 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten zucchini
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk viltfond, gärna med kantarell
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm torkad timjan
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Potatismos eller rotmos
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek viltskavet i smör direkt utan att tina det enligt instruktionerna på förpackningen.
  • 2. Hacka upp löken och skiva morötter, champinjoner och zucchini till önskad storlek.
  • 3. Stek löken en stund med viltskavet och flytta sen över till din Crock-pot.
  • 4. Tillsätt morötter, zucchini, champinjoner, vatten, viltfond, vin, soja, sambal oelek och timjan i grytan och rör om så att allt blandas ordentligt.
  • 5. Koka på låg värme i 6 timmar och smaka av med salt och peppar.
  • 6. Serveras gärna med potatismos eller rotmos.