Vit kycklingchili
Vit kycklingchili
  • 4-5 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Vit kycklingchili

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Detta recept med vit kycklingchili i Crock-Pot är ett av familjens favoritrecept! Ta dina favoritingredienser och blanda ihop till en läcker måltid! Den är så enkelt att göra och tar inte mycket tid alls! Hemligheten är att lägga till ingredienserna i rätt ordning och ta i grädden i slutet! Detta Crock-Pot recept är tidsbesparande för mig eftersom jag kan börja med den tidigt på dagen och den är redo att ätas efter skolan. De är också ett bra alternativ när vi har vänner eller familj som kommer hem till oss på middag.

Originalreceptet hittar du här

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g kycklingbröst
  • 1 gul lök tärnad
  • 2 burkar vita bönor
  • 1 burk hela majskorn
  • 300g krossade tomater
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk cayenpeppar
  • 1 l kycklingbuljong
  • 250g Creme cheese
  • 1 dl vispgrädde
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ost, avokado, färsk koriander, gräddfil, salsa och tortillachips
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda salt, peppar, kummin, chilipulver, cayennepeppar, vitlökspulver i en skål
  • 2. Placera kycklingen i botten av din slowcooker. Strö kryddorna över kycklingen
  • 3. Lägg lök, bönor, majs och tomatkross ovanpå
  • 4. Häll kycklingsbuljongen över. Lägg på locket och koka på låg i 6-8 timmar
  • 5. Ta upp kycklingen och strimla den med en gaffel. Lägg tillbaka kycklingen i din slowcooker
  • 6. Tillsätt creme cheese och grädde. Laga ytterligare 15 minuter på High och servera med dina favorittoppings!