Crocktober utmaning: 50/50

Oktober är runt hörnet vilket betyder att vi nu kickar igång årets Crocktober. Vi älskar köttgrytor, pulled pork och den klassiska köttfärssåsen lika mycket som nästa person, men vill i år vara med och bidra till mer hållbara matvanor. Och här är vi inte ensamma. I en studie ser man att önskan av att äta mindre kött ökar kraftigt bland svenskarna, men att ta steget till att bli heltidsvegetarian kan kännas stort. Därför lanserar vi konceptet ”50/50.”

Crock-pot express

Crock-Pot Express och kampanjen 50/50

”50/50” går ut på att öppna upp möjligheten att minska sin köttkonsumtion genom att ersätta hälften av proteinet i måltiden med annat. Det kan vara med till exempel bönor, ost, linser, grönsaker eller rotfrukter. Att byta ut hälften mot något annat kan bli en kreativ, kul och smakrik upplevelse.

Ny sektion på receptbank

I och med lanseringen av 50/50 finns nu en ny sektion på vår receptbank där du kan hitta både gamla, uppdaterade och nya recept där hälften är kött och hälften ersatt med antingen grönsaker, rotfrukter, ost, frukt eller annat gott. Här kan du själv bidra med dina favoritrecept eller nya på samma tema. Alla 50/50 recept hittar du här.

 

Tävlingar på våra sociala medier

Under hela oktober månad kommer vi – och våra Crock-Pot ambassadörer – att ha tävlingar på våra kanaler. För chansen att vinna nyheter från Crock-Pot rekommenderar vi att du går in och följer oss där. Du hittar oss under namnet @crockpotsverige på instagram och som gruppen ”Crock-Pot Sverige – vi som slökokar” på Facebook.