Låt dig inspireras av alla härliga recept!
Hej Erik!
Vad fick dig att börja använda Crockpot i ditt kök?
Jag är bekväm av mig och sitter gärna med själv när jag bjuder på middag. En slowcooker ger mig möjligheten att förbereda kvällen innan sen slår jag bara på Crockpoten på morgonen så är maten klar när gästerna kommer.
Vad tycker du är det absolut bästa med Crockpot?
Enkelheten! Det går inte att misslyckas, långkok blir alltid bra. Använder du en Multicooker har du allt i ett. Perfekt när du inte har så mycket utrymme i köket, det är minst 5 maskiner i en.
Vilka funktioner använder du, och när?
Low and Slow i Crockpot, mycket grytor, raguer och soppor. I Multicookern använder jag främst tryckkokaren och sous vide-funktionen och som riskokare och…
Vi lever i en tid då många har svårt att få ihop vardagen, både tidsmässigt och ekonomiskt. Har du några tips och råd till den som vill spara tid och pengar med hjälp av Crockpot?
Vi behöver tänka till när vi använder exempelvis kött. Billigare styckningsdetaljer som oxsvans och högrev med massor av grönsaker och rotfrukter tar bara en kvart att förbereda sen gör Crockpoten resten. Gör gärna lite extra och frys in, perfekt att ta fram när tiden inte räcker till eller då du helt enkelt inte orkar.
Vi borde äta mer fisk men det är många som känner sig osäkra på tillagningen. Med Multicookerns sous vide-funktion blir fisken perfekt, du tillagar den i plastpåse med smaksättare som blir en välsmakande sås. Genialiskt!