Gott att veta

Här har vi samlat kunskaper, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda, nyttiga och prisvärda maten som du enkelt lagar i en Crock-Pot. Vi är övertygade om att maten blir godare med kunskap – så att vi kan laga godare, nyttigare eller lättare måltider. Även om du är en van slowcooker-användare hoppas vi att du får svar på någon fundering du haft eller hittar något du inte visste.

Gott att veta

Här har vi samlat kunskaper, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda, nyttiga och prisvärda maten som du enkelt lagar i en Crock-Pot. Vi är övertygade om att maten blir godare med kunskap – så att vi kan laga godare, nyttigare eller lättare måltider. Även om du är en van slowcooker-användare hoppas vi att du får svar på någon fundering du haft eller hittar något du inte visste.

Det finns en uppsjö av olika köksmaskiner och det kan vara svårt att förstå fördelarna med de olika tillagningsmetoderna som ges. Vilken metod man föredrar beror på flera saker. Hur er familjesituation ser ut, vad som ska lagas, hur mycket tid och hur planerande vs spontan du är, du som ska stå i köket. Så […]

Att tillaga mat med sous vide-metoden är det enklaste sättet att få ett perfekt resultat varje gång. Men som nybörjare kan det vara lite svårt att veta hur man ska tänka med olika råvaror – Vilken temperatur och tid som passar bäst till olika styckningsdetaljer av kött, olika fiskar, fågel och inte minst grönsaker. Men […]

Har du svårt att välja vilken Crockpot du ska ha hemma, kolla in vår matris så väljer du rätt.

Hemmakontor byts mot hemmalunch, men vad blir det egentligen för kvalité på maten. En fryst färdigrätt eller kanske bara en kaffe och macka vid datorn? På Crock-Pot vill bidra till en sundare livsstil där tid för båda paus och bra mat är viktig för en hållbar arbetsmiljö även hemma. Nu startar vi våra mumsiga express […]

Vi kanske inte kan resa, men det stoppar inte våra smaklökar. Varför inte ge dom en resa till Spanien över påsk. Härliga recept med lamm, chorizo och paella att äta med sina nära och kära. Glad Påsk önskar vi på Crock-Pot Ropa Vieja är en spansk gryta med fläskkött som råkar vara en av Kubas […]

Vi på Crock-Pot älskar mat, och vi älskar nya smaker därför kör vi nu en kampanj som vi kallar “Världens Mat”. Vi vill  bjuda in alla till bords, oavsett land, språk eller kultur. Vid bordet utbyter vi matminnen från världens alla hörn. Världens Mat med Zeina Till vår hjälp har vi Zeina Mourtada som driver bloggen Zeinas […]

Ställ in det klockslag du vill äta och låt Crock-Pot Time Select göra resten. Så enkelt? ja, nästan. Du behöver så klart välja vad du vill äta, hacka lite ingredienser att hälla i grytan, men efter det kan du bege dig till jobbet, skolan eller vad du nu vill göra medan middagen lagas på egen […]

Crock-Pot Sverige i samarbete med Vivi Wallin från Mammasanningar! -Jag har länge varit sugen på att skaffa mig en Crock-Pot, så när jag fick veta att det kommit en ny variant, Crock-Pot Time Select, där man på morgonen kan ställa in vilken tid som maten ska vara klar, blev jag eld och lågor, säger Vivi Wallin. Vivi Wallin […]

Slowcooking innebär långsam tillagning av mat. Att tillaga mat i en slowcooker är smart om du inte aktivt vill stå i köket, maten kommer dessutom att smaka mer och bibehålla näringsämnena. En annan fördel med slowcooking är att du kan laga en hel måltid i en och samma gryta. Under vilken temperatur tillagas maten? Alla […]

Vår älskade storsäljare Crock-Pot Express har fått bekänna färg i Produkexperters senaste test av slowcookers och hon blev Bäst i test!!! Förutom bäst blev vår minsta one-pot-cooking-modell Crock-Pot OPC DuraCeramic manuell, utsedd till bästa manuella slowcooker. Och som inte det vore nog vann även vår multifunktionella Crock-Pot pris som bästa programmerbara slowcooker. Superkul tycker vi! […]

  Ska du eller familjen iväg på en skidresa till fjällen i början av det nya året? Då kommer vi här med ett tips som kommer göra din resa mycket enklare och helt klart mer bekymmersfri. Att ta med en Crock-Pot på resan kan kännas märkligt, när det egentligen borde vara en självklarhet. Varför? Jo, […]

  Året börjar gå mot sitt slut och det är dags för oss att tacka för ett fantastiskt 2019 tillsammans med er Crock-Pot älskare. Under året har vi lagat allt från smarriga påskmiddagar, födelsedags-middagar till somriga buffér – alltid med minsta möjliga ansträngning tack vare Crock-Pot. Och vi är såklart väldigt glada och tacksamma att […]

Nästan all julmat kan lagas i Crock-Pot, ja kanske inte rödbetssalladen och sillen men väl julskinkan, köttbullar, janson och julkolan. Frågan är hur mycket tid du har över för julmaten? En del älskar att stöka i kötet och lagar helst mat i timmar medan andra hellre umgås med familj och vänner. Crock-Pot kommer i många […]

  Julen är årets höjdpunkt och en värdefull tradition i många familjer där man samlas framför julgranen, dricker glögg och äter sig mätta på köttbullar och julskinka. Men när julen börjar närma sig ser man också hur stressen och pressen sakta kryper sig på den svenska befolkningen. För många är julen mer än bara mys, […]

Nu är det snart jul, vilket betyder att det snart är socialt okej att börja lyssna på jullåtar och dekorera hemmet med julstjärnor, lampor och glitter. Kanske är du en julälskare, kanske är du det inte. Oavsett så gillar man ju inte att vara den som skjuter på paket och glitter alldeles för mycket och […]

    Är det en slowcooker? Är det en riskokare? Är det en tryckkokare? Är det en ångkokare … nej vänta, det är en Express Multicooker! Om du inte redan visste det så kan denna köksapparat fungera till det mesta. Som en elektrisk tryckkokare, stekpanna, värmare, ångkokare, bakmaskin och yoghurtstillverkare. Ja, du läste rätt, till […]

Om du inte är en köksentusiast och har koll på alla nya köksapparater och trender som ständigt poppar upp på marknaden, kan det ibland vara svårt att veta skillnaden på olika tillagningsmetoder. Sous Vide och Slowcooking är två metoder när det kommer till långkok som vi ofta tar upp, men som kan vara lätta att blanda […]

Fantasin är ofta begränsad och i slutändan grillar vi ofta samma saker, fläskkarré, kycklingfilé, entrecôte eller dylikt. Helt enkelt kött som det går snabbt att grilla. Vår slutsats är att viljan till att upptäcka något nytt finns men som vanligt är det tiden som begränsar. Vem har idag egentligen tid att stå och grilla i […]