Majsvåfflorna är krispiga på utsidan och mjuka och fluffiga på insidan. De är perfekta både som en maträtt med tacofärs och grönsaker eller som dessert med frukt och bär. Staplade majsvåfflor med BBQ pulled pork och syrlig coleslaw har blivit en av mina favoriter.

Majsvåfflor med tacofärs

Våffelsmet till Tacovåffla

  • 2,4 dl vetemjöl
  • 2,4 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 1 tesked socker
  • 2,8 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl smör (smält)
  1. Vispa ihop mjöl, majsmjöl, salt, bakpulver och socker i en medelstor bunke. Rör ner mjölken och äggen. Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
  2. Häll smeten i det varma våffeljärnet och grädda dem tills det fått lite färg. Servera med tacofärs, grönsaker och gräddfil.
  3.  

Tacofärs

  • 1 kg köttfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano torkad
  • salt och peppar

Om du vill kan du byta ut kryddorna mot Tacokrydda istället.

Gör så här

    1. Fräs köttfärs och vitlök, blanda i tomatpuré och vatten.
    2. Blanda alla kryddorna och blanda med färsen.
    3. Sätt på låg och låt det slowkoka i 3-4 tim.
    4. Servera med fräscha grönsaker, tacoskal och t ex guacamole.

Lämna ett svar