Vackra, gröna våffeltapas! Här med spenat i smeten som gör våfflan lite nyttigare. Du kan med fördel toppa den med pulled pork eller pulled chicken, men kan såklart varieras i det oändliga. passar bra både till mellanmål eller som förrätt!

Nyttigare gröna våfflor

Våffelsmet till gröna våfflor

  • 125 g smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kallt vatten
  • 100g babyspenat
  1. Smält smöret.
  2. Blanda mjöl & bakpulver och och rör sedan ihop smeten med smör, mjölk, ägg & vatten.
  3. Mixa ner spenaten med handmixer så att smeten blir grön & fin.
  4. Grädda våfflorna och låt dem svalna.
  5. Toppa gärna med: crème fraiche, löjrom, en dillvippa och rödlök.
  6. Tips, byt ut spenaten mot riven zucchini så blir våfflorna lite matigare.
  7.  

 

 

Pulled Pork som den smakar i den Amerikanska södern. Gör din egna barbecuesås (se recept nedan) eller köp någon god färdig. Laga den enkelt i Crockpot samtidigt som du gör något annat med tiden. Jättegod att ha till våfflor, med coleslaw och grönsaker till.

Recept

Lämna ett svar