Vackra, gröna våffeltapas! Här med spenat i smeten som gör våfflan lite nyttigare. Du kan med fördel toppa den med pulled pork eller pulled chicken, men kan såklart varieras i det oändliga. passar bra både till mellanmål eller som förrätt!
Nyttigare gröna våfflor
Våffelsmet till gröna våfflor
- 125 g smält smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl kallt vatten
- 100g babyspenat
- Smält smöret.
- Blanda mjöl & bakpulver och och rör sedan ihop smeten med smör, mjölk, ägg & vatten.
- Mixa ner spenaten med handmixer så att smeten blir grön & fin.
- Grädda våfflorna och låt dem svalna.
- Toppa gärna med: crème fraiche, löjrom, en dillvippa och rödlök.
- Tips, byt ut spenaten mot riven zucchini så blir våfflorna lite matigare.
Pulled Pork som den smakar i den Amerikanska södern. Gör din egna barbecuesås (se recept nedan) eller köp någon god färdig. Laga den enkelt i Crockpot samtidigt som du gör något annat med tiden. Jättegod att ha till våfflor, med coleslaw och grönsaker till.