
En matig och höstigt god älggryta. Smidigt tillagad med hjälp av Crock-Pots sauté- & tryckkoks-funktion. Bästa sättet att ta tillvara på viltköttet i frysen.
Supergod rätt som garanterat kommer älskas av hela familjen!
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 1 kg älgkött
- 6-8 stora potatisar
- 2 stora lökar
- 6 klyftor vitlök
- 4 morötter
- Salt
- 3 lagerblad
- Ca 8 enbär
- Timjan
- Peppar
- 3 msk kalvfond
- 2 dl rödvin
Maila inköpslista
Gör så här
- Bryn älgköttet i lite rapsolja på funktionen "Brown/Sauté". Bryn några älgbitar i taget. Tillsätt salt!
- Häll sedan i övriga ingredienser.
- Stäng av "Brown/Sauté" och byt till tryckkokning. Locket ska då vara på och låst. Kontrollera även så ventilen är stängd.
- Välj inställningen "Meat/Stew" - timern sätts då automatiskt på 35 minuter. Tryck på "Start".
- När tillagningstiden är klar öppnar du försiktigt ventilen (använd förslagsvis en grytvante och en kökstång).
Diskussion om Älggryta
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Sötpotatischili 50/50
schedule20m

Indisk Korma med lamm
schedule6 timmar på låg

Tacos med asiatiska revben
schedule8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept