Indisk gryta med potatis och spenat. Den här vegetariska rätten är som Indiens motsvarighet till Spaniens paella. Den är enkel men smakrik, och kan serveras med både ris och naanbröd.
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 1-2 msk olja till stekning
- 6 st potatisar. skuren i bitar
- 1 gul lök, hackad eller 1 tsk lökpulver
- 2 st vitlöksklyftor, hackade eller 1,5 tsk vitlökspulver
- 1-2 st grön chili i skivor eller 1 tsk chiliflakes
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 burk krossade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning, skuren i mindre bitar
- 1 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk spiskummin
- 1,5 tsk curry
- 1 tsk malen koriander
- 3,5 dl vatten
- 1 tsk salt och peppar
- 140 g färsk babyspenat
- 1,5 dl vispgrädde eller havregrädde
Servera med
- Kokt ris
- Libabröd eller naanbröd
- Färsk koriander
Maila inköpslista
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stekpanna till medelhög värme. Bryn lök, vitlök, chili, ingefära, paprikapulver, spiskummin, curry och koriander i några minuter.
- Lägg ner lök och kryddblandningen i din slowcooker och lägg i resten av ingredienserna till grytan (förutom spenat och grädde)
- Koka på Låg i 7-8 h
- Rör ner spenat och grädde och kör på HÖG i 30 minuter medan du kokar ris.
- Servera med kokt ris och libabröd eller naanbröd.
Diskussion om Aloo palak- Indisk gryta
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Tomat-och basilikasoppa
Vegetarisk Kokos-quinoa-curry
schedule7-8 timmar på låg
Makaronipudding med pumpa
schedule8-9 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept




