Indisk gryta med potatis och spenat. Den här vegetariska rätten är som Indiens motsvarighet till Spaniens paella. Den är enkel men smakrik, och kan serveras med både ris och naanbröd.

Inga kommentarer »
Ingredienser

  • 1-2 msk olja till stekning
  • 6 st potatisar. skuren i bitar
  • 1 gul lök, hackad eller 1 tsk lökpulver
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade eller 1,5 tsk vitlökspulver
  • 1-2 st grön chili i skivor eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning, skuren i mindre bitar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk curry
  • 1 tsk malen koriander
  • 3,5 dl vatten
  • 1 tsk salt och peppar
  • 140 g färsk babyspenat
  • 1,5 dl vispgrädde eller havregrädde

Servera med

  • Kokt ris
  • Libabröd eller naanbröd
  • Färsk koriander
Maila inköpslista
Gör så här

  • Hetta upp oljan i en stekpanna till medelhög värme. Bryn lök, vitlök, chili, ingefära, paprikapulver, spiskummin, curry och koriander i några minuter.
  • Lägg ner lök och kryddblandningen i din slowcooker och lägg i resten av ingredienserna till grytan (förutom spenat och grädde)
  • Koka på Låg i 7-8 h
  • Rör ner spenat och grädde och kör på HÖG i 30 minuter medan du kokar ris.
  • Servera med kokt ris och libabröd eller naanbröd.

Diskussion om Aloo palak- Indisk gryta

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Tomat-och basilikasoppa

2 / 5. 1

Vegetarisk Kokos-quinoa-curry

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 42

Makaronipudding med pumpa

schedule8-9 timmar på låg

3 / 5. 12

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept