
En krämig risoni med kyckling och tomat. Perfekt till middag och i matlåda
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 300 g risoni
- 1 hönsbuljongtärning + 6 dl vatten
- 250 g körsbärstomater, delade
- 400 g krossade tomater
- 500 g kyckling, delad i små bitar
- 2 msk tomatpure
- 1 röd lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- ca 1 dl färsk basilika
- Salt och peppar
- Olivolja
- 1 dl riven parmesan + extra för servering
- 1 dl vispgrädde
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Ställ in Crockpoten på Saute-läge och fräs kycklingen i olivolja tills den fått lite färg. Tillsätt sedan tomatpuren, löken, körsbärstomaterna, vitlöken och stek i ytterligare någon minut.
- Tillsätt kryddorna, krossade tomaterna och hälften av hönsbuljongen. Sätt på locket, ställ in slowcooking och låt det koka i 2 timmar på låg värme
- När det är 25-30 minuter kvar tillsätt risonin, grädden och resten av hönsbuljongen
- När tiden är klar rör ner parmesan och basilika
- Servera med extra parmesan och basilika
Diskussion om Krämig risoni med kyckling och tomat
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kycklinggryta med curry
schedule8 tim på låg

Panang Gai med kyckling
schedule15m

Vit kycklinglasagne
schedule3h 30m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept