
Anna Truelsen, Instagramprofil och digital kreatören inom inredning, lifestyle, hälsa och mode delar med sig av sin variant på en härligt mustig köttgryta.
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 3 normalstora palsternackor, skalade och skurna i bitar
- 3 morötter, skalade och skurna i bitar
- 2 rödbetor, skalade och skurna i bitar
- 2 stora gula lökar, grovhackade
- 2 röda paprikor, skurna i bitar
- 1 förpackning champinjoner, halverade eller kvartade
- Ca 800 g–1 kg grytbitar av griskött.
- 3 stora grovhackade vitlöksklyftor
- 3 dl rödvin ( alkoholfritt funkar utmärkt)
- 390 gram passerad tomat/ krossad tomat av god kvalité.
- ca 5 msk oxfond på flaska köttbuljong
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk Färsk eller torkad timjan
- 1 msk Färsk eller torkad rosmarin
- Salt, peppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 -2 kryddmått chiliflakes alternativt 1 msk sambal oelek, beroende på hur mycket hetta som önskas.
- smör för bryning
- 3 dl grädde
Maila inköpslista
Gör så här
- Bryn köttet: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bryn köttbitarna så de får fin färg. Krydda- Lägg över köttet i crockpoten.
- Fräs grönsakerna, champinjonerna, lök och vitlöken i smör och lägg dem sen i crockpoten- använd samma stekpanna som till köttet så du får med alla smaker.
- Tillsätt vätska: Häll i krossade tomater, rödvin och fond. Tillsätt timjan och rosmarin. Rör om !
- Sätt crockpoten på låg värme i 8–10 timmar eller hög värme i 5–6 timmar! Grytan är klar när köttet är riktigt mört.
- När det är ca 40 min kvar- tillsätt 3 dl grädde.
- När grytan är klar! Smaka av med mer salt, peppar vid behov och red grytan om du vill ha lite tjockare sås.När grytan är klar! Smaka av med mer salt, peppar vid behov och red grytan om du vill ha lite tjockare sås.
- Servera gärna med ugnsbakade potatis alternativt ris, som suger upp den goda såsen på ett alldeles förträffligt sätt!
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept