
Pilaff med kyckling är en smakrik och god rätt som är så enkel att tillaga i Crockpot Multicooker Express Turbo!
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 900 g kyckling, skuren i lagom stora bitar
- 1-2 hönsbuljongtärningar + 7 dl varmt vatten
- 4,5 dl basmatiris, sköljt
- 2 gula lökar, finhackade
- 3 morötter, fint tärnade eller rivna
- 3 kvist tomater, hackade
- 1/2 tsk malen kanel
- 3 tsk paprikapulver
- 2 1/2 tsk gurkmeja
- 2 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 krm saffran (valfritt)
- 1 msk Olivolja
- 4 msk smör
- Färsk persilja till garnering
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skölj riset och låt det gärna stå i blöt i 15 min
- Förbered buljongen: lös upp 2 buljongtärningar i 7 dl kokande vatten. Rör ner saffran i buljongen
- Ställ in Crockpoten på Saute-läge och tillsätt 1 msk olivolja. Fräs kycklingen tills den fått en fin yta. Ta sedan upp kycklingen och lägg åt sidan
- Lägg i smöret och fräs lök, vitlök och morötter i ca 5 min
- Rör ner kryddorna och riset, fräs ytterligare 1-2 min
- Tillsätt buljongen och tomaterna. Rör om lätt
- Lägg kycklingbitarna ovanpå riset (rör inte om)
- Stäng locket och ventilen. Kör Rice/Grains High 8-9 minuter
- När tiden är klar, öppna ventilen och låt trycket släppa. Låt gärna vila 5 minuter med locket på.
- Häll upp på ett fat och toppa med persilja och eventuellt citron
- Servera med tzatziki och en fräsch sallad med fetaost
Diskussion om Pilaff med kyckling
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Madrasgryta
schedule6-7 timmar på låg

Nordafrikansk kycklinggryta
schedule6-7 tim på låg

Kyckling med röd curry och nudlar
schedule15m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept