En rätt som härstammar från Hawaii och består av krispig kyckling, färska ananasbitar, lök och paprika. Den tar 15 minuter att preppa och är en perfekt rätt att ha på buffébordet eller att äta en varm sommardag!

Ingredienser

Ingredienser

  • Kycklinglår (med ben och skinn på)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, skuren i 1 cm bitar
  • 5 dl ananas skuren i 1 cm bitar
  • 1 gul lök, skuren i 2 cm bitar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 msk honung
  • 2 msk sojasås
  • 1 dl mörkt brunt socker
  • 2 tsk sesamfrön, valfritt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Använd en stekpanna eller om du har en innergryta av metall, bryn kycklingen på båda sidor i 3-5 minuter så att den får fin färg.
  • Lägg ananas och lök på botten av Crock-Poten. Blanda sedan i honung, sojasås, brunt socker, riven ingefära och vitlök. Lägg sist i kycklingen.
  • Koka på låg i 5 timmar eller hög i 3 timmar.
  • Rör ut majsstärkelsen i en matsked vatten, häll det i slowcookern. Lägg i paprikan och låt den koka i ytterligare 30 minuter medan du t.ex. kokar ris.
  • Servera med persilja för garnering om så önskas.

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)

schedule3h

4 / 5. 57

Kycklingburrito

schedule15 min + 15 min

4 / 5. 19

Krämig dragonkyckling

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 42

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot