En rätt som härstammar från Hawaii och består av krispig kyckling, färska ananasbitar, lök och paprika. Den tar 15 minuter att preppa och är en perfekt rätt att ha på buffébordet eller att äta en varm sommardag!
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 kycklinglår (med ben och skinn på)
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, skuren i 1 cm bitar
- 5 dl ananas skuren i 1 cm bitar
- 1 gul lök, skuren i 2 cm bitar
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk majsstärkelse
- 3 msk honung
- 2 msk sojasås
- 1 dl mörkt brunt socker
- 2 tsk sesamfrön, valfritt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Använd en stekpanna eller om du har en innergryta av metall, bryn kycklingen på båda sidor i 3-5 minuter så att den får fin färg.
- Lägg ananas och lök på botten av Crock-Poten. Blanda sedan i honung, sojasås, brunt socker, riven ingefära och vitlök. Lägg sist i kycklingen.
- Koka på låg i 5 timmar eller hög i 3 timmar.
- Rör ut majsstärkelsen i en matsked vatten, häll det i slowcookern. Lägg i paprikan och låt den koka i ytterligare 30 minuter medan du t.ex. kokar ris.
- Servera med persilja för garnering om så önskas.
Diskussion om Amerikansk ananaskyckling
En tanke om “Amerikansk ananaskyckling”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Panang Gai med kyckling
schedule15m
Italiensk kycklingpasta
schedule4h
Kyckling i vin- och tomatsås
schedule6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Hur mycket skall det vara kycklinglår?