Kyckling med hetta på mexikanskt/amerikanskt vis! En hel rätt med grönsaker, bönor och majs som mättar gott.

 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 1 stor morot, skalad och skivad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 burk tomatkross
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 1 burk majs
  • 2 msk brunt socker
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Förberedelsedagen: Lägg alla ingredienser i en påse, märk påsen med dess innehåll. Pressa ur luften och lägg i frysen.
  • Kvällen innan: Ta fram påsen ur frysen och låt den tina i kylen.
  • På morgonen: Häll påsens innehåll och koka på låg i 6-8 timmar.
  • Vid servering: Dela kycklingfiléerna med en gaffel och servera grytan med tacochips och en klick creme fraiche

Diskussion om Amerikansk chilikyckling

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kycklinggryta med curry

schedule8 tim på låg

4 / 5. 60

Mexikansk kycklingsoppa

schedule6-8 tim på låg

4 / 5. 11

Italiensk kycklingpasta

schedule4h

4 / 5. 101

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept