Amerikansk citronkyckling
Amerikansk citronkyckling
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Amerikansk citronkyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det här är som “chicken nuggets” fast de är inte friterade. Du behöver knappast vara en mästerkock för att få till dessa godbitar i en Crock-Pot! Barnen kommer att älska det!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora kycklingfiléer i bitar
  • 1,2 dl mjöl
  • salt och peppar
  • 1,5 dl concentrerad citronsaft
  • 3 msk farinsocker
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 3 msk ketchup
  • 0,5 tsk rosepeppar
  • 2 msk maizena
  • 2 msk kallt vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk citron
  • sesamfrön
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda mjöl med salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några bitar kyckling i taget och skaka om ordentligt.
  • 2. Stek dem sedan i rikligt med olja snabbt i en stekpanna så att de får lite färg. Lägg dem sedan i CP grytan.
  • 3. Blanda ihop resten av ingredienserna (utom maizenan och vatten) och häll över kycklingen.
  • 4. Sätt på low och tillaga i 4-5 timmar
  • 5. Ta ur kycklingen ur grytan, blanda maizena med vatten och red såsen på hög värme.
  • 6. Lägg tillbaka kycklingen, och servera med ris eller nudlar. Dekorera med några skivor färsk citron och sesamfrön