Amerikansk citronkyckling
Amerikansk citronkyckling
  • 6
  • 15m
  • 4h

Amerikansk citronkyckling

Det här är som “chicken nuggets” fast de är inte friterade. Du behöver knappast vara en mästerkock för att få till dessa godbitar i en Crock-Pot! Barnen kommer att älska det!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora kycklingfiléer i bitar
  • 1,2 dl mjöl
  • salt och peppar
  • 1,5 dl concentrerad citronsaft
  • 3 msk farinsocker
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 3 msk ketchup
  • 0,5 tsk rosepeppar
  • 2 msk maizena
  • 2 msk kallt vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk citron
  • sesamfrön
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda mjöl med salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några bitar kyckling i taget och skaka om ordentligt.
  • 2. Stek dem sedan i rikligt med olja snabbt i en stekpanna så att de får lite färg. Lägg dem sedan i CP grytan.
  • 3. Blanda ihop resten av ingredienserna (utom maizenan och vatten) och häll över kycklingen.
  • 4. Sätt på low och tillaga i 4-5 timmar
  • 5. Ta ur kycklingen ur grytan, blanda maizena med vatten och red såsen på hög värme.
  • 6. Lägg tillbaka kycklingen, och servera med ris eller nudlar. Dekorera med några skivor färsk citron och sesamfrön