Det här är som “chicken nuggets” fast de är inte friterade. Du behöver knappast vara en mästerkock för att få till dessa godbitar i en Crock-Pot! Barnen kommer att älska det!

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer i bitar
  • 1,2 dl mjöl
  • salt och peppar
  • 1,5 dl concentrerad citronsaft
  • 3 msk farinsocker
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 3 msk ketchup
  • 0,5 tsk rosepeppar
  • 2 msk maizena
  • 2 msk kallt vatten
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda mjöl med salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några bitar kyckling i taget och skaka om ordentligt.
  • Stek dem sedan i rikligt med olja snabbt i en stekpanna så att de får lite färg. Lägg dem sedan i CP grytan.
  • Blanda ihop resten av ingredienserna (utom maizenan och vatten) och häll över kycklingen.
  • Sätt på low och tillaga i 4-5 timmar
  • Ta ur kycklingen ur grytan, blanda maizena med vatten och red såsen på hög värme.
  • Lägg tillbaka kycklingen, och servera med ris eller nudlar. Dekorera med några skivor färsk citron och sesamfrön

Diskussion om Amerikansk citronkyckling

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Pulled chicken med ost

schedule4-6 tim på låg

3 / 5. 5

Saffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika

schedule20m

3.1 / 5. 138

Kycklinggryta med mörkt öl

schedule4 timmar på hög, 6 timmar på låg

3.9 / 5. 32

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept