Ananas- och mangofondant
Ananas- och mangofondant
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Ananas- och mangofondant

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En förförande söt efterrätt. Serveras med vispad grädde eller glass till.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600 g ananas
  • 90 g passionsfrukt
  • 400 g mango
  • För gratängen:
  • 100 g riven kokos
  • 100 g smör
  • 100 g honung
  • 100 g socker
  • 1 ägg
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • vispgrädde eller glass
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och skär ananas och mango i bitar. Sila passionsfrukten i en sil och spara enbart fruktköttet.
  • 2. Koka ananasen, mangon och passionsfrukten i Crock-Potgrytan med honungen. Låt koka i 4 timmar på hög.
  • 3. Ta av locket och placera grytan på spisen (om du har en sådan modell som tål spisvärme), sätt på stark värme för att snabbt reducera saftjuicen.
  • 4. Blanda alla gratängingredienserna till en jämn smet.
  • 5. Lägg upp frukten på en ugnsfast porslinstallrik eller lämna den i grytan. Bred gratängblandningen ovanpå.
  • 6. Placera i ugn på grilleffekt i 2 minuter. Servera varm.