Ångkokt kycklingbröst i Expressen
Ångkokt kycklingbröst i Expressen
  • 6 portioner
  • 1m förberedelsetid
  • 10m tillagningstid

Ångkokt kycklingbröst i Expressen

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ångkoka en stor sats med kycklingkött i Crockpot Express och få då flera middagar gjorda på en gång! Kalorisnålt och gott på samma gång. Instruktioner för tillagning av frysta kycklingbröst ingår!

Recept och bild av Nicole Burkholder

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700-900g kycklingbröst
  • 2,5 dl kycklingbuljong
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll kycklingbuljong i grytan. Lägg kycklingbröst i buljongen. Försök att göra bitarna lika stora för att få jämnare tillagning.
  • 2. Stäng locket, vrid ångutlösningsventilen till stängd och tryck på "Steam".
  • 3. För frysta (eller stora/tjocka) kycklingbröst, ställ in tiden på 10 minuter. För färska, små bröst, koka i 6-8 minuter, beroende på hur tjocka bitarna är. Tryck på Start/Stopp
  • 4. När tillagningen är klar, låt ångan släppa av sig själv (cirka 10 minuter).
  • 5. Ta upp kycklingen och skär i bitar eller strimla. Förvara i kylskåp i 3-4 dagar eller frys in för framtida måltider.
Näringsinformation
Kalorier 131