
Varma kaneläpplen täckta med farinsocker-glaze och ett lager crunch är något som går hem hos de flesta. Efterrätten görs på mindre än 20 minuter.
4 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 8 äpplen, skivade eller tärnade, gärna gröna.
- 2,5 dl farinsocker
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vaniljextrakt
- ¼ tsk muskot
- 1,25 dl havregryn, till crisp
- 1,25 dl farinsocker, till crisp
- ½ dl vetemjöl, till crisp
- 3 msk smält smör, till crisp
- ¼ tsk kanel, till crisp
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär äpplena i tjocka skivor eller stora kuber.
- Lägg äpplebitarna i din Express och tillsätt 1 tsk kanel, en nypa muskot, vaniljextrakt, 2,5 dl farinsocker och vatten. Rör om.
- Sätt på locket och stäng ventilen. Ställ in grytan på manuell, högt tryck, i 1 minut.
- Medan äpplena tillagas, blanda ihop havregryn, ¼ tsk kanel, 3 msk smält smör, ½ dl vetemjöl och 1,25 dl farinsocker tills allt är väl blandat.
- Öppna försiktigt ventilen och lyft sedan på locket.
- Sätt på Sauté-läget och smula ner toppingen. Pressa försiktigt ner toppingen i vätskan och låt den börja bubbla och tjockna lite under 1 minut.
- Rör mycket försiktigt om två gånger under de 1-2 minuter då det börjar bubbla. Håll koll på tiden, längre tid än så kan förstöra äpplena.
- Stäng sedan direkt av grytan så att äpplena inte fortsätter tillagas. Flytta gärna över innehållet till en annan skål.
- Servera med glass eller vaniljsås!
Diskussion om Äpplecrisp
4 tankar om “Äpplecrisp”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
På punkt 6 står det “ställ in grytan på kok”. Menar ni slow cook-inställningen? Får man tillräckligt hög temperatur då för att det ska bubbla och tjockna?
Det ska stå “Sätt på Sauté-läget”… Har ändrat det i receptet nu. Tack!
Går det att göra utan express?
Ja, prova på hög i 2 tim?