Äpplecrisp
Äpplecrisp
  • 5 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 1m tillagningstid

Äpplecrisp

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Varma kaneläpplen täckta med farinsocker-glaze och ett lager crunch är något som går hem hos de flesta. Efterrätten görs på mindre än 20 minuter.

Originalrecept

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 äpplen, skivade eller tärnade, gärna gröna.
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • ¼ tsk muskot
  • 1,25 dl havregryn, till crisp
  • 1,25 dl farinsocker, till crisp
  • ½ dl vetemjöl, till crisp
  • 3 msk smält smör, till crisp
  • ¼ tsk kanel, till crisp
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär äpplena i tjocka skivor eller stora kuber.
  • 2. Lägg äpplebitarna i din crock-pot express och tillsätt 1 tsk kanel, en nypa muskot, vaniljextrakt, 2,5 dl farinsocker och vatten. Rör om.
  • 3. Sätt på locket och stäng ventilen. Ställ in grytan på manuell, högt tryck, i 1 minut.
  • 4. Medan äpplena tillagas, blanda ihop havregryn, ¼ tsk kanel, 3 msk smält smör, ½ dl vetemjöl och 1,25 dl farinsocker tills allt är väl kombinerat.
  • 5. Öppna snabbt ventilen och lyft sedan på locket.
  • 6. Ställ in grytan på kok och smula ner toppingen. Pressa försiktigt ner toppingen i vätskan och låt den börja bubbla och tjockna lite under 1 minut.
  • 7. Rör mycket försiktigt om två gånger under de 1-2 minuter då det börjar bubbla. Håll koll på tiden, längre tid än så kan förstöra äpplena.
  • 8. Stäng sedan direkt av grytan så att äpplena inte fortsätter tillagas. Flytta gärna över innehållet till något annat.
  • 9. Servera!