Efter att jag har gjort denna enkla Slow Cooker-äppeldessert gör jag kanske aldrig en vanlig äppelpaj igen. Alla smaker av äppelpaj finns här! Jag kavlar ut pajdegen, penslar med mjölk och strör över kanel och socker. Sedan skär jag den i remsor och gräddar.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 5 skalade och tärnade äpplen
  • 350g karamellsås (O'Hoj Salted Caramel tub)
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 nypa mald muskot
  • 1 nypa salt
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Tillsätt äpplen, karamellsås, kanel, muskot och salt i en Crock-Pot som är 3 liter eller större. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, häll i grytan.
  • Rör om allt tills det blandats. Sätt på locket och koka på HÖG i 2 timmar.
  • Rör om en eller två gånger under de två timmarna.
  • Kex: Blanda kanel och socker i en liten skål. Värm ugnen till 350 grader.
  • Kavla ut en bit pajdeg åt gången på en bakplåt. Pensla på mjölken. Strö hälften av kanelsockerblandningen på degen.
  • Skär pajdegen i remsor med en pizzaskärare eller kniv. Sprid ut remsorna på bakplåten så att de inte flyter ihop. Grädda i 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Upprepa med nästa degbit.
  • Servera och njut.

Diskussion om Äppledessert med kolasås

Lämna ett svar

Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Crème brûlée

schedule6m

3.9 / 5. 15

Risgrynsgröt med kokosmjölk

schedule4-5 timmar på låg

4 / 5. 20

Trillingnöt

3.2 / 5. 13

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept