Asiatisk kycklinggryta
Asiatisk kycklinggryta
  • 2-4
  • 20m
  • 5h

Asiatisk kycklinggryta

De flesta asiatiska recept innehåller kyckling. Här är det ingefära och lime som ger rätten en underbar smak.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 ¾ kg kyckling
  • 100 g ingefära
  • 2 ½ l hönsbuljong (kan ersättas med 2 el 3 buljongtärningar och samma mängd vatten)
  • 300 g lime
  • 60 g citrongräs
  • Tabasco efter smak
  • 150 g minimajs
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g champinjoner
  • 500 g Asterix potatis
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tillaga kycklingen tillsammans med hönsbuljongen i din Crock-Pot i 3 timmar på inställningen låg.
  • 2. Tillsätt ingefära skuren i tjocka bitar, citrongräset samt hälften av den pressade limen och krydda med salt, peppar och tabasco.
  • 3. Lägg i potatis, minimajs, tomater och champinjoner och koka ytterligare i 2-3 timmar.
  • 4. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  • 5. Innan servering, tillsätt resten av limejuicen.
Information

Du kan hoppa över potatisen och servera rätten med ris istället.